whatsapp
+90 216 461 47 41 info@isfchem.com
ALLANTOINE


ALLANTOINE

Allantoin, nükleik asitlerin, oksidaz yoluyla indirgenmiş hali olan ürik asitten kökenli bir kimyasal bileşendir.

Allantoin bilinen bir keratolitiktir, yani hücrelerin su içeriğini artırabilir. Aynı zamanda cildin dış katmanlarının işaretlenmesinde de yardımcı olur.

Keratolitik özellik; özellikle siğil, akne, kepek ve sedef hastalığı (psoriazis) gibi cilt ve saç deri bozukluklarını teda­vi etmekte kullanılır. Keratolitik etki, koruyucu ve düzenleyici işlevlerini yerine getiren, cildimizin dış tabakası epidermdir. Stratum Korneum’da doğal olarak bulunan çok sayıda protein ve yağları (lipitler) sentezler.

Allantoin’in, cildin kendini iyileştirip yenilemesi konusunda etkili olduğu da bilinmektedir. Liverpool Üniversitesi tarafından yapılan 2015 araştırması, Allantoin'in cilt bakım ürünleri yoluyla sunduğu faydalı özelliklerini ve bilimsel işlevlerini doğrulamıştır.

Allantoin ile ilgili bir çalışmaya göre; sadece% 0.2'lik bir Allantoin oranın bulunduğu bileşen sayesinde, kadınların cildinde kızarıklık ve çatlama belirtileri %90 oranından fazla düzelmiştir. Allantoinin aktif keratolitik özelliklere sahip olması, kepekle mücadelede ideal bir bileşen olduğu anlamına gelir ve bunu ölü cilt hücrelerinde büyük parçacıkları parçalayarak yapar.

Allantoin'in, cildi yumuşatmak ve nemlendirmek dahil olmak üzere birçok farklı yararı olan çok yönlü, güvenli ve etkili bir cilt bakım bileşeni olduğunu söyleyebiliriz. International Toxicology dergisine göre allantoin, çeşitli kozmetik uygulamalarında kullanım için toksik olmayan ve güvenli olduğu tespit edilmiş bir bileşendir.

Kokusuz, toz halinde, zararsız ve anti alerjik bir içeriktir.

Kozmetik ürünlein sulu fazlarında çözünür, fakat çoğunlukla kullanılan kozmetik yağlarda çözünmez. En iyi olarak sulu faza ilave edilerek - 50 oC’ye ısıtılarak yada 25 oC’de karıştırılarak çözeltilere dahil edilir.  Sulu çözeltileri pH: 3-8 arasında stabildir. Allantoin, sulu bir çözeltide uzun bir süre ısıtıldığında ve kuvvetli alkalilerle dekompoze olabilir.

 

 


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN

Paylaş Paylaş

DİĞER ÜRÜNLERİMİZ

ÇİNKO SİTRAT

ÇİNKO SİTRAT
CROSCARMELLOSE SODIUM

CROSCARMELLOSE SODIUM
CAMPHOR

CAMPHOR
BETA GLUCAN

BETA GLUCAN

© 2019 All Rights Reserved.